Alanya'nın turizmde bir numaralı rakibi belli oldu

Alanya'nın turizmde bir numaralı rakibi belli oldu
Türkiye son yıllarda artan turizm maliyetleri sebebiyle turistler tarafından yoğun bir biçimde eleştirilirken bize son zamanlarda büyük de bir rakip çıktı. Söz konusu rakip hangi şehirdir?

Bahsi geçen rakip ne Yunan adaları ne de Avrupa'nın Akdeniz kıyılarındaki şehirleridir. Söz konusu en önemli rakibimiz Mısır'ın Sharm El Sheikh şehridir. Ülkemiz ise ucuz turizm imkanları ile dünya çapından çok sayıda turisti kendine çekmektedir.

Ancak son zamanlarda Mısır, Türkiye'nin turizm potansiyelindeki turistleri bir bir kendine çekmektedir. Özellikle Sharm El Sheikh şehrine Türkiye'den bile on binlerce turist tur satın almıştır. Uçak yolculuğu ile gidilebilecek uzaklıkta olmasına rağmen Türkiye'deki 5 günlük her şey dahil otel turizminden daha ucuza Sharm El Sheikh'te konaklayıp tatil yapılabilmektedir.

Bu durum yaz başından bu yana özellikle konum olarak da ülkemize yakın olan bölgeye çok sayıda vatandaşımızın turist olarak gitmesine sebep oldu. Hem yurt dışında hem de tarihi mekanların dibinde yer alan Sharm El Sheikh sadece bizden değil hedef kitlemiz olan Rusya'dan ve Ukrayna'dan da çok sayıda turisti kendine çekmektedir.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ülkemizin önümüzdeki yıl Yunanistan'ın yanında Mısır'ı da ciddi hatta esas rakip olarak kabul etmesi gerek.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.