Alanya'ya kültür turizmi geldiği an para gelecek

Alanya'ya kültür turizmi geldiği an para gelecek
Alanya'ya gelen turistle çok açık bir biçimde ucuz turizm için geliyordu. Ancak bu alanda son zamanlarda müthiş rakipler ortaya çıktı. Ancak Alanya'nın bu alanda çok daha büyük kaynakları ve imkanları var. Peki bu imkanlar nelerdir? İşte detaylar...

İlçemizin sahillerini, yaylalarını, tarihi yapılarını düşünün. Turizm alanında, mutfağımızdan kültürümüze özellikle toprak altında kalan ve kimsenin bilmediği tarihimize kadar parlatılmayı bekleyen turizm öğeleriyle başa çıkabilecek çok az sayıda tatil bölgesi var.

2024 yılı turizm verileri dikkate alındığında çok büyük turizm potansiyeline sahip olan ilçemiz yine rekor üstüne rekor kırdı. ancak gelen turist sayısına baktığımız zaman elimize geçen para devede kulak.

Bu durumun en temel sebebi ise gelen turistlerin tamamen deniz kum ve güneş için geldikleri gerçeğidir. yani kültürel değerleri görmek için, bölgemizin ruhunu anlamak için gelen kimse yok.

İşin tuhafı Bizim de tarihimizi ve Alanya'nın tarih yolculuğunu ortaya çıkarmak için yapmış olduğumuz mimari, turistik herhangi bir çalışmamız da yok.
Bizans'tan kalan yapılar, antik kentler, harabe halindeki saraylar ve daha nicesi Alanya'da gün yüzüne çıkmayı bekliyor.

Turizm sezonu diye adlandırdığımız sezonda ise ilçemize gelen turistlerin, esnaftan özellikle son zamanlarda yapmış oldukları alışveriş miktarına da baktığınızda Alanya'ya katacak herhangi bir değeri bulunmadığını görmekteyiz.

Burada esnafımızı eleştirebiliriz ancak İtalya, Fransa, İspanya gibi ülkelerin Akdeniz kıyısındaki kasabaları ve kentlerinde turistlere yapılan muameleleri bir görün. Buna rağmen insanlar bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu görmek için akıl ediyor.

Uzun yıllar sürecek olan tarihi, mimari, kültürel altyapının tamamlanmasının ardından ülkemize çok büyük katma değer sağlayacak olan bir kent bırakacağız.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.