Alanya'ya o yatırımcı gelmeden esnaf kar edemez

Alanya'ya o yatırımcı gelmeden esnaf kar edemez
Alanya'da son yıllarda yabancı yatırımcıların varlığına güvenerek üretimlerini devam ettiren turizm yatırımcısı, esnaf, müteahhit, emlakçı çok çalkantılı bir turizm sezonu geçirdi. Peki söz konusu belirsizliği ortadan kaldıracak olan turist grubu hangi gruptur?

ÇÖZÜM YERLİ TURİST

Alanya'yı ve turizm işletmecisini ayağa kaldıracak olan turist kesinlikle yerli turistidir. yabancı turist belki gelmiş olduğu dönemlerde daha çok para bırakan turist konumunda iken 2024 yılı yazında Bu resmen Tepetaklak olmuş bir durum haline geldi.

YABANCI TURİST HER ŞEY DAHİLİ SEVİYOR

Yabancı turist ne çarşıya geliyor, ne esnaftan alışveriş yapıyor, ne lokantalarda yemek yiyor; deyim yerindeyse bir lira para harcamıyor. Her şey dahil tatil sistemi ile almış olduğu tatilinin keyfini çıkarıyor ve otelinden dışarıya çıkmamaya dikkat ediyor.

YABANCI TURİST EĞLENCEYİ OTELLERİNİN REHBERLİĞİNDE ARIYOR

Otellerin düzenlediği çeşitli turlara katılan yabancı turistler burada rehberler eşliğinde gezilerini tamamlayıp ülkelerine geri dönüyor. Bu durum bu sene hep bu şekilde gitti. Sebep olarak ise Alanya esnafının pahalı ürün sattığı gösterildi. Ancak yerli turist iyi kazanılabilirse ve Alanya'nın yolunu tutması sağlanabilirse her ne koşulda olursa olsun Ramazan ve Kurban bayramında görmüş olduğumuz bereketli günleri ve haftaları esnafımız tekrar yaşayabilir.

MALİYET AYARLAMASI ŞART

Ancak söz konusu yerli turistin ilçemize gelebilmesi için turizm işletmelerinin belli indirimleri yapması gerekmektedir. Fakat turizm işletmeleri de gider maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet edip kampanya kapsamında indirim yapabilecekleri tutarın belli bir oranda olduğunu söylemektedir. 2024 yılı yazında gördüğümüz üzere bu durumdan dolayı da yerli turist Yunanistan'ın yolunu tuttu.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

6 Yorum