Alanya'ya toz bulutu geliyor

Alanya'ya toz bulutu geliyor
Türkiye'nin 81 ilini etkileyecek olan toz bulutu fırtınası Alanya'ya geliyor. peki söz konusu fırtınadan en çok nereler etkilenecek. İşte detaylar…

Alanya'ya Toz Bulutu Geliyor

Özellikle geniş düzlüklerin bulunduğu Suriye, Irak ve Türkmenistan gibi ülkelerden kalkan geniş hacimli ve kilometrelerce alanı kaplayan toz bulutları dünyanın birçok yerine dağılmaktadır.

Toz Bulutunun Seyri Nasıl Olacak?

Söz konusu toz bulutları esen sıcak rüzgarlarla beraber ilçemize gelecek. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden başlayacak olan toz bulutunun Türkiye yolculuğu İzmir kıyılarında sona erecek. Bahsi geçen toz bulutu Ilçemizin doğu tarafından başlayarak en batısına doğru en nihayetinde de Antalya il merkezine ulaşacak.

Söz konusu toz bulutunun 5 Eylül tarihinden itibaren bölgemize ulaşması bekleniyor. Ancak rüzgar yönünün değişmesi ve çeşitli basınç faktörlerinin devreye girmesinden dolayı bahsi geçen toz bulutunun 1-2 gün ilçemize gecikmesi beklenmektedir.

En çok çiftçinin dikkat etmesi gerekiyor

Yaşanan bu olaylar İlerleyen zamanlarda küresel ısınmanın da etkisiyle daha çok görülmeye başlanacak. Alanya'da faaliyet gösteren tarım işletmelerinin ise söz konusu toz fırtınasından dolayı çok dikkatli olması gerekmektedir.

Tarım işletmelerinin özellikle avokado üreticilerinin söz konusu toz bulutlarının avokadonun üzerine yapışması durumunda ürünün suyunu çekeceği ve dalında kurutacağı unutulmamalıdır. Gelecek olan toz bulutlara geçmiş yıllarda bölgemize gelenlerden 2-3 kat daha sıcaktır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.