Alanya'yı doldurdular Rusya, Avrupa ve Ortadoğulular

Alanya'yı doldurdular Rusya, Avrupa ve Ortadoğulular
Turizmin en güzel şehirlerinden biri olan Alanya artık onlar sayesinde dolup dolu taşmaya yakın diyebiliriz. Alanya'yı Ruslar Ortadoğulular ve Avrupalılar doldurmaya başladı bile. Harika turizm cennetini artık o ülke vatandaşları doldurmaya devam etmektedir.

Enflasyon ve İç Turizme Yönelim

2024 yılı turizm sezonunda Alanya Avrupa Rusya ve Orta Doğu ülkelerinden gelen turistlerin gözde destinasyonu olmaya devam ediyor. ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu yaşanan enflasyon krizine rağmen Alanya’daki doluluk oranlarının sevindirici düzeyde olduğunu ve turizmin hala birçok kişiye istihdam sağladığını belirtti. Enflasyonun yerli turistleri iç turizme yönlendirdiğini ifade eden Dahaoğlu buna rağmen Alanya'nın popülerliğini koruduğunu ve özellikle Avrupa Rusya ile Orta Doğu’dan gelen turistlerin ilgisini çektiğini vurguladı.

Sürdürülebilir Turizm ve Alanya

Dahaoğlu enflasyon ve ekonomik belirsizliklerin iç turizmi artırdığını ulaşım maliyetlerinin yükselmesiyle yerli turistlerin kendi ülkelerindeki tatil yerlerini tercih ettiğini belirtti. Alanya'nın hala en çok tercih edilen bölgeler arasında yer alması bu eğilime rağmen Alanya’nın çekiciliğini koruduğunu gösteriyor.

Pandemi sonrası turizm sektörü yeniden büyümeye girerken sürdürülebilir turizm anlayışı giderek daha fazla önem kazandı. Dahaoğlu turistlerin çevreye duyarlı ve yerel topluluklarla etkileşimi artıran tatil seçeneklerine yöneldiğini belirtti. Alanya da bu eğilime uyum sağlayarak karbon ayak izini azaltmaya odaklanan ve doğaya saygılı tatil seçenekleri sunuyor.

Alanya'nın Ekonomik Canlılığı

Alanya’daki otellerin doluluk oranları yaz aylarında oldukça yüksek seviyelere ulaşıyor ve bu durum bölgenin ekonomik canlılığını sürdürüyor. Turizm sektörü bölgede istihdam sağlamaya devam ederken yerel esnafa büyük bir getiri sağlamasa da işletmeler için önemli bir gelir kapısı oluşturuyor. Alanya çeşitliliği ve her bütçeye uygun konaklama seçenekleriyle turistler için cazip bir destinasyon olmaya devam ediyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.