Antalya, Ekim ayında turizmde büyük bir başarıya hazır

Antalya, Ekim ayında turizmde büyük bir başarıya hazır
Turizmciler, yoğun rezervasyonlar ve gelen turist sayılarıyla kentin en iyi Ekim ayını yaşayacağını öngörüyor. Yüksek doluluk oranları ve olumlu hava koşulları, bu başarıyı destekleyen faktörler arasında. Antalya, sezonun uzaması ve turizm gelirlerinin artmasıyla dikkat çekiyor.

Antalya 2023'te turizmde önemli başarılar elde etti ve Eylül başında 12 milyon turisti ağırladı. Avrupa’da güz tatili döneminin başlamasıyla Antalya’ya yönelik rezervasyonlar hızla arttı.

Almanya Rusya ve İngiltere’den gelen turist sayısındaki artış şehri yılın en popüler turizm destinasyonlarından biri haline getirdi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu yaşanan zorluklara rağmen başarılı bir sezon geçirdiklerini belirtti.

Ekim ayında günlük 76 bin turist bekleniyor ve bu ayın son yılların en iyi Ekim ayı olacağı öngörülüyor. Hedeflenen turist sayısı 16 milyon 600 bin olmakla birlikte transit yolcularla 17 milyon turisti aşması bekleniyor.

Artan maliyetler ve doğal çevrenin korunması gibi faktörler sürdürülebilir turizmin önemini bir kez daha gündeme getiriyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.