Antalya ve Alanya Açıklarında Durum Kritik!

Antalya ve Alanya Açıklarında Durum Kritik!
Antalya ve Alanya denizi tekne istilasıyla karşı karşıya. Bu durum hem deniz ekosistemini bozuyor hem de turizmi kötü etkiliyor. Buna biri dur diyecek mi?

Akdeniz Bölgesi en gözde tatil beldelerinin bulunduğu yerlerden biri. Antalya ve Alanya da ülke turizminin en bilinen tatil destinasyonlarından. Fakat şu an bu destinasyonlar büyük bir tehditle karşı karşıya.

Masmavi denizi ve kilometrelerce uzanan plajlarıyla en gözde tatil bölgelerinden olan ve her yıl yerli, yabancı milyonlarca turiste ev sahipliği yapan bu şehirler büyük bir çevre sorununun tam ortasında. Bölgede tekne trafiğinin artması deniz ekosistemini olumsuz etkiliyor ve bu doğal güzelliklere neşter vuruyor.

Deniz kirliliğinin giderek artmasına en büyük sebep özellikle yaz aylarında popüler koyların uğradığı tekne istilası. Teknelerden atılan atıklar, çöpler ve teknelerin sebep sebep olduğu atık sular denizde büyük bir kirlenmeye neden oluyor. Denizde yaşayan canlıları olumsuz etkileyen bu durum, suyun oksijen seviyesini de düşürüyor.

Yerel halk ve turistlerin tatil keyfini bozan tekne trafiğinden yaşanan olumsuzluklar deniz ürünleri tüketiminde de ciddi endişelere sebep oluyor.

Çevre Bilimciler Uyarıyor

Deniz kirliliğinin sürdürülebilir olmadığı konusunda uyaran çevre bilimcileri ve deniz biyologları, acilen önlem alınmazsa Marmara Denizi gibi ekolojik bir felaket yaşanabileceğini söylüyor.

Çevre Bilimcileri ve deniz biyologları aynı zamanda bu durumun balık popülasyonlarını azaltması, deniz çayırlarını yok etmesi ve suyun kalitesini düşürmesi gibi ciddi sonuçları olduğunu belirtti.

alanya medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.