Antalya ve Alanya’da ciddi durum! Bu istilalar kabul edilemezlerden!

Antalya ve Alanya’da ciddi durum! Bu istilalar kabul edilemezlerden!
Turizm için büyük öneme sahip Alanya da Antalya da şu sıralar onların istilası gündemde ama olumlu bir durum olarak değil. Antalya ve Alanya'da tekne istilası ciddi bir sorun haline geldi. Bu durum, deniz ekosistemine zarar veriyor ve turizmi olumsuz etkiliyor.

Antalya ve Alanya Türkiye’nin popüler turizm merkezleri olarak bilinirken son zamanlarda ciddi bir çevre sorunuyla karşı karşıya kalıyorlar: Tekne istilası. Özellikle yaz aylarında popüler koylarda artan tekne trafiği deniz ekosistemini olumsuz etkiliyor.

Teknelerden kaynaklanan atık sular yağlar deterjanlar ve çöpler deniz suyunun kirlenmesine yol açarak suyun oksijen seviyesini düşürüyor ve deniz canlılarının yaşam alanlarını tehdit ediyor.

Konyaaltı Lara ve Kleopatra gibi plajlarda yoğunlaşan bu durum hem yerel halk hem de turistler için sorun oluşturuyor; denizde yüzmek su sporları yapmak ve deniz ürünleri tüketimi riskli hale geliyor.

Çevre bilimciler ve deniz biyologları bu durumun sürdürülebilir olmadığını ve acil önlemler alınmazsa Antalya ve Alanya’nın denizlerinin Marmara Denizi gibi ekolojik felaketlerle karşılaşabileceğini belirtiyor.

Deniz çayırlarının yok olması balık popülasyonlarının azalması ve su kalitesinin düşmesi gibi ciddi sonuçlar kapıda.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.