Asgari ücret 2025! İşte rakamların belirdiği o haberler! Net rakamlar nedir?

Asgari ücret 2025! İşte rakamların belirdiği o haberler! Net rakamlar nedir?
Asgari ücrette son durum! 2025 yılı asgari ücret miktarına dair meraklar artarken, masadaki son rakam sızdırıldı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren bu yeni ücretin ne kadar olacağına dair daha net bir tablo oluşmaya başladı.

2025 asgari ücretiyle ilgili beklentiler netleşmeye başlıyor. Ocak 2025'te yürürlüğe girecek yeni asgari ücret rakamları ekonomik göstergeler doğrultusunda belirleniyor. Orta Vadeli Program'da (OVP) enflasyon tahmini %33'ten %415'e yükseltilince ücret zammı beklentileri de bu oranda şekillenmeye başladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında toplanacak fakat şimdiden zamların enflasyonun üzerinde olacağına dair öngörüler bulunuyor. Ekonomi yönetimi tarafından yapılan açıklamalarda da çalışanların ve emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceği vurgulanıyor. Enflasyon beklentileri göz önüne alındığında pazarlıkların %415 oranında zam üzerinden başlayacağı tahmin ediliyor.

Bu zam oranına göre asgari ücretin 24 bin TL seviyesine çıkması bekleniyor. Eğer zam oranı %50'ye ulaşırsa yeni asgari ücretin 25 bin TL'yi aşacağı öngörülüyor. OVP'nin hedeflerine göre 2025'ten sonraki yıllarda yapılacak artışların %20'yi geçmesi beklenmiyor bu da daha düşük zam oranlarının geleceği anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.