Bacasız sanayide Yeni hedefi 17 milyon oldu - ANTALYA!

Bacasız sanayide Yeni hedefi 17 milyon oldu - ANTALYA!
Antalya bacasız sanayide yeni hedef 17 milyon oldu işte konuya dair açıklamalar ve yeni detaylar. Antalya her sezonda elbette çok sayıda turistin ağırlanmasında ev sahipliği yapmakta son derece iyidir ve bu sezonda da hedef olan on yedi milyon sağlanmıştır.

Antalya'nın Turizmdeki Yeni Hedefi: 17 Milyon Ziyaretçi

Antalya 2024 yılının ilk 8 ayında 11 milyon 731 bin 937 ziyaretçi ağırlayarak turizmde yeni bir rekora imza attı. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz yıl sonuna kadar 17 milyon ziyaretçiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Yavuz turizmde sayısal artış olsa da verimlilik açısından bazı eksikliklerin bulunduğunu ifade etti.

Turist sayısındaki artışa rağmen esnaf ve otelcilerin beklentilerini tam olarak karşılayamadığına değindi. Özellikle sonbahar döneminin yüksek sezonda gelemeyen ziyaretçiler için önemli hale geldiğini ve Eylül Ekim aylarında 4-45 milyon ziyaretçinin daha gelmesinin beklendiğini söyledi. Antalya'nın bu dönemi iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni Pazarlar ve Risk Yönetimi

Antalya'ya ağırlıklı olarak Almanya Rusya İngiltere ve Polonya'dan turistlerin geldiğini belirten Yavuz bu pazarlarda beklenenden daha yüksek bir performans sergilendiğini söyledi. Ancak Uzak Doğu ABD Çin ve Hindistan gibi yeni pazarlara açılmanın Antalya için önemli olduğunu dile getirdi. Bu pazarların çeşitlendirilmesiyle birlikte Antalya'nın turizmdeki risklerinin de azaltılabileceğini vurgulayan Yavuz böylece kent turizminin daha sürdürülebilir hale geleceğini ifade etti.

Rusya-Ukrayna savaşı ve diğer bölgesel gelişmelerin Antalya turizmi üzerindeki etkilerine de değinen Yavuz savaşın hafiflemeye başlamasının Ukrayna'dan gelen turist sayısında olumlu bir etki yarattığını belirtti. Rusya pazarında ise iyileşmenin devam ettiğini ancak bunun birkaç yıl daha sürebileceğini söyledi. Güneydeki bölgesel sorunların da çözülmesiyle Türkiye'nin turizmde altın çağını yaşayabileceğini ifade eden Yavuz Antalya'nın bu zorlukları aşarak yıl sonunda hedeflerine ulaşabileceğine inandığını belirtti.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.