Böyle bir eğlenceyi ve tutkuyu kabul etmiyoruz

Böyle bir eğlenceyi ve tutkuyu kabul etmiyoruz
İlçemiz yerel haberler klasmanında ülke gündemine trafik kazaları ile oturmaktadır. Özellikle gençlerimizin sebep olduğu kazaların ana gündem maddesi ise motosiklet kazalarıdır. Yaşanan bu gelişmelerden dolayı deniz kum ve güneşin ardından trafik kazası ile de meşhur olmaya başladık.

İlçemize son zamanlarda artan trafik yoğunluğu sebebiyle motosiklet satışlarında patlama yaşandığı söylenebilir. Elektriklisinden benzinlisine yüksek beygir gücünden daha ortalama güce sahip çok çeşitli motosiklet ilçemizde satılmaktadır.

Özellikle gençler arasında popüler olan motosiklet kullanımı için gerekli olan iklim şartları da Akdeniz Bölgesi'nde gayet müsaittir. Yapılan yeni otoyollarda da sürekli sürat denemesi yapan gençler ilgili durumu tutku ve hobi olarak nitelendirmektedir.

Motosiklet sporları ve motosiklet tutkusuna tabii ki sonsuz saygımız var ancak korkunç biçimde yaralanan ve hayatını kaybeden insanların karıştığı kazaları dikkate aldığımızda söz konusu kazaların özellikle son zamanlarda yapılanların çoğunun motosikletler sebebiyle olduğu gözlerden kaçmamaktadır.

Egzoza çeşitli aparatlar takarak büyük patlamalar eşliğinde mahalle aralarından geçen gecenin belli bir saatinde çoluk çocuk herkesi yataklarından zıplatan, trafikte sağa sola 200 kilometrenin üzerinde yüksek bir hızla zikzak çizerek ilerleyen bir eğlence anlayışını kesinlikle kabul etmiyoruz.

Konuyla ilgili olarak ilçemizde faaliyet gösteren polis ve jandarma güçleri denetimlerini hiç olmadığı kadar sıklaştırılsa da işin temel püf noktası vatandaşta bitmektedir. Trafik kazaları ile anılan ilçemizi bir an önce bu kötü gündemden kurtarmamız gerekiyor.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.