Caretta'lar Tehdit Altında

Caretta'lar Tehdit Altında
Caretta caretta olarak isimlendirilen ve ülkemizde doğal yaşam alanları bulunan deniz kaplumbağaları ile ilgili çok büyük çalışmalar hem kamu hem de özel teşebbüsler tarafından 2024 yılı içerisinde gerçekleştirilmişti. Ancak bu çalışmaları ve verilen bunca emeği tehdit altına alacak bir tehlike söz konusudur.

BÜYÜK EMEKLER VERİLDİ

Doğal yaşam alanları Akdeniz kıyısında bulunan ülkelerin kıyıları ve kumsalları olan Caretta Caretta kaplumbağaları ile ilgili hem sivil toplum kuruluşları hem de çeşitli bakanlıklar aracılığıyla büyük projeler ortaya konuldu. Söz konusu projeler 2024 yılı içerisinde uygulamaya geçirildi.

ÇALIŞMALAR MEYVELERİNİ VERMİŞTİ

2024 yılı içerisinde resmen rekor popülasyona ulaşan Caretta Caretta kaplumbağaları ile ilgili yapılan çalışmaların meyvelerini verdiğini düşünürken Antalya sahillerinde çöplerin arasından denize ulaşmayı bekleyen ve çöplerden dolayı denize ulaşamayan kaplumbağaların varlığı sebebiyle söz konusu çalışmalar tehlikeye girmiş durumda.

SAHİLDEKİ ÇÖPLERİN VARLIĞI TEHDİT UNSUSU

Özellikle bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlerin bırakmış oldukları çöpler caretta caretta kaplumbağalarına büyük zararlar veriyor. Nesli tükenme tehlikesi altında olan söz konusu Caretta Caretta kaplumbağaları için yerine göre 24 saat güvenlik güçlerinin ve ilgili ekiplerin denetimleri de söz konusu zararın verilmesini engelleyemedi.

Antalya'nın ve Türkiye'nin sembollerinden olma yolunda hızla ilerleyen Caretta Caretta kamplumbağaları için yürüttüğümüz çalışmalarla iligli olarak dünya genelinden bilimsel ve kültürel gezilerin bölgemize düzenleneceği ve bu alanda bir turizm fırsatı yakalayacağımız da unutulmamalı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER


HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.