Cep yakan Özel Okul kantin fiyatları!

Cep yakan Özel Okul kantin fiyatları!
Özel okullardaki kantin fiyatları, devlet okullarına kıyasla oldukça yüksek seviyelere çıktı. Devlet okulunda 35 lira olan tost, özel okullarda 100 liraya kadar yükseldi, bu durum veliler ve öğrenciler arasında tepkiye yol açıyor.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla özel okullardaki kantinlerdeki yüksek fiyatlar dikkat çekmeye başladı. Devlet okullarında 35 liraya satılan bir tost özel okullarda 100 liraya kadar çıkabiliyor.

Benzer şekilde çay ve ayran gibi içeceklerin fiyatları da devlet okullarında 15 lira iken özel okullarda 40 liraya kadar çıkıyor. Bu durum hem öğrenciler hem de veliler tarafından eleştirilere neden oluyor. Devlet okullarındaki kantinler için belirlenen tavan fiyatlar geçerli olup bu sınırı aşan işletmelere yaptırımlar uygulanıyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul ve Ankara'da tarifeyi aşan işletmelere uyarı yapıldıktan sonra iş sözleşmeleri feshedildi. Özel okul kantinleri ticaret odalarına bağlı olduklarından dolayı herhangi bir fiyat tarifesine tabi değil. Bu nedenle özel okullardaki kantin fiyatları işletmelerin kendi belirlediği oranlarda artabiliyor ve okullar arasında ciddi fiyat farklılıkları oluşabiliyor. Özel okulların kantinlerinde bu serbest fiyatlandırma fiyatların her yıl farklı seviyelere yükselmesine yol açıyor ve öğrenciler ile veliler bu konuda mağduriyet yaşıyor.

Kaynak: yeniasir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.