Çiftçiler İsyan Bayrağını Çekti! Kriz Dört Bir Yandan Vuruyor!

Çiftçiler İsyan Bayrağını Çekti! Kriz Dört Bir Yandan Vuruyor!
Alanya`da çitçiler zor durumda. İsyan bayrağını çeken çiftçiler artan maliyetler yüzünden krizin eşiğine geldi.

TARIM SEKTÖRÜ SALLANTIDA

Alanya ilçesi tarım sektörü açısından verimli topraklarıyla önde gelen bölgelerden biri. Gerek egzotik meyve yetiştiriciliği gerekse yerel ürünlerin yetiştirildiği ilçede çiftçiler endişeli.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe çiftçilerin yaşadığı zorluklar hakkında konuştu. Artan üretim maliyetleri yüzünden çiftçilerin önünü göremez hale geldiğini belirten Göktepe elektrik, su, gübre ve mazot fiyatları çiftçinin bütçesini aşıyor dedi.

Devlet desteğinin çiftçiler için artırılması gerekiyor diyen Başkan Göktepe böyle giderse gelecek yıllarda ne üretici ne de çalışacak işçi bulamayacaklarını dile getirdi. Çiftçinin belini büken fiyatlar yeterince yükseklerdeyken, çiftçiler Tarım Bağ-kur primlerini de ödemekte zorlanıyor.

Tarım Bağ-kur primlerinin düşürülmesi için talepte bulunan çiftçiler ne yapacağını şaşırmış durumda. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe aynı zamanda şunlara da değiniyor; ‘ Tarımda sürdürülebilir yöntemler uygulanabilir. Çözüm odaklı çalışarak üretim maliyetleri düşürülebilir ve devlet desteği artırılabilir.’

Çiftçinin önü açılmazsa tarım sektörünün akıbeti iyi olmayacak diyen Göktepe gelecek yıllarda tarlalarda çalışacak işçi bulmakta da zorluk çekileceğini belirtti. Bölge ekonomisini de yakından etkileyen bu durum için kısa sürede çözüm üretilmesi gerekiyor.

alanya medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.