Domates Fiyatları El Yakıyor! Üretici Duruma İsyan Ediyor!

Domates Fiyatları El Yakıyor! Üretici Duruma İsyan Ediyor!
Üreticiler isyanda! Tarladan sofraya uzanan yolda denetim istiyorlar. Domates fiyatları bu kadar da fark olmaz dedirtti.

Alanya`da çiftçiler emeklerinin karşılığını alamadıklarını düşünüyor. Türlü zorluklara rağmen üretim yapmaya devam eden çiftçiler, böyle giderse üretim yapılamayacağını ve yerli mahsule hasret kalınacağını söylüyor.

Üretici yetiştirdiği ürünü yok pahasına satarken market fiyatlarının çok yüksek olması çiftçiyi çileden çıkarıyor. Yetkililer gerekli denetimin yapıldığını söylemesine rağmen üretici fiyatları ile market raflarındaki fiyatlar arasında uçurum var.

Çiftçi Yaşadığı Zorluğu Dile Getiriyor

Alanya`da çiftçiler pes etmeden çalışıyor. Fakat ekonomik zorluklar yeterince çiftçiyi darlarken sofraya konulan meyve-sebzenin bu denli yüksek fiyatlı olması ağızları açık bırakıyor.

Denetim çağrısında bulunan Alanya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Adem Kaya, tarlada ürünlerin çok düşük fiyatlı olduğunu söyledi.

Kaya aynı zamanda çiftçinin tarladaki ürün fiyatlarıyla işçilik, nakliye ve yakıt fiyatlarını karşılayamadığını ve zarar ettiğini dile getiriyor. Halde de ürünlerin düşük fiyata alıcı bulduğunu söyleyen Kaya halcinin de çiftçinin de durumunun iyi olmadığını söylüyor.

Konuyla ilgili bir açıklama da Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe`den geldi. Göktepe, üreticilerin bazı ürünlerden para kazandığını ancak bazı ürünlerden kazanamadığını böylelikle de bir yıl kar bir yıl zarar ettiklerini dile getirdi. Tarım Bağ-kur primlerinin de yüksek olduğunu söyleyen Göktepe, bunda da indirim talep edildiğini söyledi.

alanya medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.