Ekim ayında bakın Alanya'ya kimler geliyor?

Ekim ayında bakın Alanya'ya kimler geliyor?
Alanya haziran ayından ağustos ayına kadar çok hareketli bir sezon geçirdi. söz konusu sezon neticesinde Alanya'da bazı inişler çıkışlar olsa da başarılı bir sezon geçirdiğimiz söylenebilir. özellikle okulların açılmasından sonra havaların da müsait olması ile beraber ekim ayı geçtiğimiz yıllardan daha hareketli geçecek. Peki Ekim ayında Alanya'ya kimler gelecek?

Sezon ekime kadar sürecek

2024 yılı yaz sezonu için Alanya bu sene ekim ayına kadar turizm sezonunun devam ettiği bir yıl olarak ticari faaliyetlerine devam edecek. Özellikle Eylül ayının sonuna doğru büyük otellerin kapılarını kapatıyor olması sebebiyle daha çok esnaf ve orta ölçekli işletmelerin ekim ayında kar elde etmesi bekleniyor.

Avrupa'dan misafirlerimiz geliyor

Özellikle Avrupa'dan gelecek olan ziyaretçilerin ekim ayında bölgemizde yürütülecek olan turizm faaliyetlerine yoğun biçimde katılacağı söylenebilir. Batı Avrupa ülkelerinden gelecek olan ve sakin bir tatil geçirmek isteyen turistlerin uğrak yeri olacak olan Alanya şimdiden hazırlıklarına başlamalı.

Meydan küçük esnafa kalıyor

Her şey dahil otel kapsamında faaliyet gösteren büyük işletmelerin küçük ve orta ölçekli işletmelere 2024 yılı sezonunda şans tanımadığı düşünülürse söz konusu fırsat iyi değerlendirilmeli. Ayrıca iyi bir hazırlık yapılması halinde bundan sonraki yıllarda da ekim ayındaki sezon süreklilik arz eden sürdürülebilir bir durum halini alabilir.

Yapılan hatalardan ders alınmalı

Turistler tarafından şikayet edilen durumların özellikle esnaf odaları tarafından bir daha yaşanmaması için yetkililerce de gerekli tedbirler alınmalı.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.