Eşi seviyor diye üretti! Şimdi 3 ülke daha talip oldu

Eşi seviyor diye üretti! Şimdi 3 ülke daha talip oldu
Antalya'da bir çiftçi, denemeler sonucunda tropik papaya meyvesinin talep gören cinsini üretmeye başladı. Örtü altında yılın 12 ayı boyunca hasat yapıyor ve sadece Türkiye’de değil, üç ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor. Üretiminden yüksek kazanç sağlıyor.

Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşayan emekli Mustafa Uysal Kovid-19 salgını sırasında eşi Thipphawan’ın sevdiği papaya meyvesini hobi olarak yetiştirmeye başladı.

İlk başta sadece 230 metrekarelik alanda yaptığı bu üretim sosyal medyada Uzak Doğulu takipçilerinden gelen yoğun talep sayesinde ticari bir girişime dönüştü.

Uysal Tayland'dan getirdiği Kakdam (Sri Siam) cinsi papaya tohumlarını kullanarak bir dönümlük serada 185 ağaca kadar üretimini artırdı. Bu ağaçlardan yılın 12 ayı boyunca hasat yapabilen Uysal meyvenin sarı haliyle meyve yeşil haliyle ise sebze olarak satıldığını belirtti. Papayanın lif vitamin ve mineral açısından zengin olduğunu aynı zamanda güçlü antioksidan özellikler taşıdığını ifade eden Uysal bir ağaçtan yıllık 50-60 kilogram arasında ürün aldığını söyledi.

Papayaların her biri 1 ile 7 kilogram arasında değişen ağırlıklarda olup iç pazardaki taleplerin yanı sıra yurt dışına da ihraç ediliyor. Uysal Türkiye pazarının yanı sıra papayayı şu anda üç farklı ülkeye daha sattığını ve bu tropikal meyvenin oldukça yüksek getirisi olduğunu vurguladı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.