Esnaf dile geldi! Alanya da durum acil! Acil önlem alınması istenmekte!

Esnaf dile geldi! Alanya da durum acil! Acil önlem alınması istenmekte!
Güzeller güzeli turizm gözdesi şehrimiz Alanya da son durum! Alanya'daki esnaf, derinleşen kriz nedeniyle zor durumda olduklarını ve acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Alanya'daki esnaf ekonomik kriz ve döviz kurunun sabit tutulması nedeniyle ciddi zorluklarla karşı karşıya. Yaz boyunca sadece kira ödeyebildiklerini kışın ise kenara para koyamadıklarını dile getiren esnaf kış aylarında daha kötü bir tablo ile karşılaşacaklarını belirtiyor.

Kiralardaki yüksek artışlar sadece işyerlerini değil ev kiralarını da etkileyerek özellikle öğrencilerin bütçelerini zorluyor.

Spotçular da işlerinin önceki yıllara göre çok daha zor olduğunu ve kış aylarında işlerin daha da kötüleşeceğini düşünüyor.

Yabancıların eşyalarını satması ve yeni ev eşyası satan dükkanların artması da sektördeki işleri olumsuz etkiliyor. Esnaf bu durumun devam etmesi halinde birçok mülk sahibinin kiraya verecek dükkan bulamayacağını ifade ederek acil önlem alınması çağrısında bulunuyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.