Ev kiraları Alanya da hayli arttı! İkinci elde talep düştü! Bakın oysa sebepleri neler!

Ev kiraları Alanya da hayli arttı! İkinci elde talep düştü! Bakın oysa sebepleri neler!
Alanya haberler son durum! Alanya'da ev kiralarının aşırı artması, üniversite öğrencilerinin kiralık ev bulmasını zorlaştırdı. Bu durum, öğrencilerin eve çıkamaması nedeniyle ikinci el eşya piyasasında talebin azalmasına yol açtı.

Alanya’da hızla artan ev kiraları özellikle üniversite öğrencilerini olumsuz etkiledi ve bu durum ikinci el eşya piyasasına da yansıdı. Yüksek kira bedelleri nedeniyle öğrenciler ev kiralamakta zorlanınca ikinci el eşya satışları da ciddi bir düşüş yaşadı. Spotçular özellikle bu sezon işlerin önceki yıllara göre çok daha kötü olduğunu belirtiyor. 25 yıldır ikinci el eşya satan Uğur U. pandemiden sonra artan ekonomik zorlukların ve fahiş kira artışlarının işleri olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Öğrencilerin ikinci el eşya talepleri neredeyse yok denecek kadar azalmış durumda. Uğur U. sattıkları eşyaların fiyatlarının önceki yıllarla aynı olduğunu belirtirken öğrencilerin ev kiralayamaması nedeniyle satış yapamadığını dile getiriyor. Yabancıların da bu duruma etkisi büyük; çoğu eşya satmak için geliyor ve kendi aralarında ticaret yapıyorlar bu da piyasayı daraltıyor.

Uğur beye göre eskiden en büyük müşteri grubu olan yeni evli çiftlerin de ikinci el eşya talepleri oldukça azalmış durumda. Bunun yanında Alanya’da artan yeni eşya satan dükkanlar müşteri kitlesinin bölünmesine yol açarak ikinci el piyasasını olumsuz etkiliyor. Uzun kış döneminde daha zor günlerin geleceğini öngörüyor ve işlerin daha da kötüleşmesinden endişe duyuyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.