Her şey dahil kavramı kalkıyor mu ALANYA? (TURIZM)

Her şey dahil kavramı kalkıyor mu ALANYA? (TURIZM)
Alanya turizminde bir yeni döneme daha mı giriliyor. "Her şey dahil" sistemi, Türk turizminde tartışma konusu olarak kademeli bir şekilde kaldırılmak isteniyor. Tamamen kaldırılmasının Alanya turizmine zarar vereceği düşünülürken, kademeli geçişin satışları artırabileceği belirtiliyor.

Türkiye'de "her şey dahil" turizm sistemi özellikle Alanya gibi tatil bölgelerinde uzun yıllardır kullanılan bir modeldir son zamanlarda bu sistemin kademeli olarak kaldırılması tartışılmaktadır. Turizm sektörü temsilcileri bu sistemin tamamen kaldırılmasının başta esnafa ve otelcilere zarar verebileceğini kademeli bir geçişin satışları artırabileceğini savunmaktadır.

Alanya Otelciler ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci her şey dahil sisteminin otelciler için ekonomik dengesizliklere yol açtığını döviz kurlarının ve maliyetlerin yükselmesiyle artık sürdürülemez hale geldiğini belirtmektedir.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) üyesi Şükrü Cimrin ise bu sistemin tamamen kaldırılmasına karşı çıkmakta ancak belirli standartlarla iyileştirilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Her şey dahil paketlerin otel fiyatlarını baskıladığına dikkat çeken Cimrin bu sistemden uzaklaşmanın fiyatları düşürebileceğini ve satışları artırabileceğini öne sürmektedir.

Kendi tesislerinde kademeli geçiş için yeni paketler denediklerini belirten Cimrin farklı yemek ve içecek seçenekleri sunarak misafirlerin harcama kabiliyetlerini artırmayı hedeflediklerini ifade etmektedir.

Her iki taraf da sistemin geleceği hakkında farklı görüşler öne sürerken Turizm Bakanlığı’nın 2028 yılına kadar kademeli bir geçiş planladığı iddia edilmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.