Her şey dahil sezonu sona eriyor, sektör esnafa ve butik otellere kalıyor

Her şey dahil sezonu sona eriyor, sektör esnafa ve butik otellere kalıyor
Her şey dahil otel konsepti 2024 yaz sezonunda büyük talep talep görmüştü. Her şey dahil otellerde konaklayan vatandaşlar tüm ihtiyaçlarını bahsi geçen otellerde gidermekteydi. Çeşitli sebeplerden dolayı Alanya esnafından alışveriş yapmayan turistler esnafın iş yapamaz hale gelmesine sebep olmuştu.

Yabancı Turistler Sosyal Medya Üzerinden Alanya'yı Eleştirmişti

Yabancı turistlerin sosyal medya uygulamalarında Alanya esnafı ile ilgili yapmış olduğu paylaşımlardan dolayı çok sayıda yabancı turist Alanya'ya gelmekten vazgeçmişti. Gelenler de her şey dahil otellerde konaklayıp deyim yerindeyse esnaftan bir liralık alışveriş dahi yapmamıştı.

Her Şey Dahil Oteller Tek Seçenek Haline Geldi

Bunun yanında büyük otellerle anlaşan tur şirketleri her şey dahil otellerde konaklayan turistleri ilçe genelinde gezdiriyor anlaşmalı olan işletmelerde uygun fiyatlı olarak yemek hizmeti sunuyor ve tur bitiminde otellerine bırakıyordu. Bu durum esnafın para kazanamamasına sebep oluyordu.

Her Şey Dahil Otel Sezonu Sona Eriyor

Ancak 2024 yaz sezonunun her şey dahil oteller kapsamında Eylül ayının son haftası itibariyle sona erecek olmasından dolayı gelecek olan turistler konaklamak amacıyla butik otelleri seçecek olup alışverişlerini de esnaftan yapacaklar.

Esnaf ve Butik Oteller İçin Büyük Fırsat

Söz konusu durum Alanya esnafı için bir fırsat niteliğindedir. Eylül ayının son haftası ve Ekim ayında da havaların mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olmasından dolayı gelecek olan turistlere yönelik esnafın tavrı ve hizmeti geçtiğimiz aylarda turistler tarafından ağır biçimde sosyal medyadan eleştirilen esnafın imajını düzeltmesine yardımcı olacaktır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.