Herkes bu ilçelere koşuyor, Antalyalı emlakçılarsa yetiştirmekte zorlanıyor!

Herkes bu ilçelere koşuyor, Antalyalı emlakçılarsa yetiştirmekte zorlanıyor!
Antalya'da, memur ve emekliler başta olmak üzere birçok kişi ev ve arsa almak için belirli ilçelere yoğun ilgi gösteriyor. Emlakçılar, talebi karşılamakta zorlanıyor. Boş arsalar hızla tükenirken, özellikle emekliler bu bölgelerde yerleşmek için acele ediyor. Bu ilçeler son dönemlerde büyük popülerlik kazanmış durumda. İşte detaylar...

Son yıllarda Türkiye’de emeklilik sonrası hayatlarını daha huzurlu bir ortamda sürdürmek isteyenlerin tercihi Antalya ve Ege kıyılarındaki ilçelere yöneliyor.

Artan emlak talebiyle birlikte özellikle Antalya’da emlakçılar arsa ve ev taleplerine yetişmekte zorlanıyor. Antalya’nın Alanya Kaş ve Kemer gibi gözde ilçeleri yerli ve yabancı emekliler tarafından sahil şeridi sıcak iklimi ve doğal güzellikleri nedeniyle büyük ilgi görüyor.

Alanya yabancı emekliler için deniz kenarındaki turistik cazibesiyle öne çıkarken Kaş sakin atmosferi ve berrak deniziyle dikkat çekiyor. Kemer ise denizle iç içe yapısı ve doğasıyla popüler bir emeklilik rotası oluşturuyor.

Ege’de ise İzmir’in Çeşme ilçesi sakin yaşam tarzıyla öne çıkarken Aydın’ın Kuşadası ve Balıkesir’in Ayvalık ilçeleri tarihi dokusu doğal güzellikleri ve denize yakınlıklarıyla emekli olmak isteyenlerin gözde yerleri arasında yer alıyor.

Ayvalık tarihi taş evleri ve zeytinlikleriyle cazip bir emeklilik durağı. Yükselen emlak fiyatlarına rağmen emekliler ve yatırımcılar bu bölgelere yönelirken mevcut talep arsa ve ev bulmayı gittikçe zorlaştırıyor.

Antalya ve çevresindeki emlak piyasasında bu yoğun ilgi yerli ve yabancı yatırımcılar arasında ciddi bir rekabet yaratmış durumda.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.