ZEYTİNİN KALİTESİ NASIL KORUNUR?
Zeytinyağının kalitesini korumak için nemden uzak bir ortamda ve ağzı sıkı şekilde kapatılmış bir kap içerisinde muhafaza edilmesi gerekiyor. Özellikle karanlık ve oda sıcaklığında bir ortamda olması tavsiye ediliyor.
27 ile 37 derece arasında sıkılan zeytin kalitesini yitirmiyor. Zeytindeki kaliteyi doğrudan etkileyen en önemli faktör; su, ışık, oksijen ve nemdir. Işık ve nem almayan, tercihen cam bir şişede ve ortalama 15 derece civarında saklanması uygun görülüyor.
Alanya Medya / ÖZEL HABER
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.