Hiçbir şey eski gibi olmayacak eskisi gibi olmayacak

Hiçbir şey eski gibi olmayacak eskisi gibi olmayacak
Turistin kenti en güzel şehirlerden Alanya. Antalya'da turist sayısının artmasına rağmen, turistlerin kalış süreleri ciddi şekilde azaldı. Ortalama kalış süresi bir güne yakın ve bu durum turizm sektörü temsilcilerini endişelendiriyor. Gelecekte hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı vurgulanıyor.

Antalya turizm sektöründe bu yıl artan turist sayısına rağmen turistlerin ortalama kalış sürelerinin kısalması endişe yaratıyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu 2024 yılı itibariyle Antalya’ya 12 milyon turist geldiğini belirtirken bu artışa rağmen otel doluluk oranlarının beklenen seviyelere ulaşmadığını söyledi.

Özellikle Rusya Almanya Birleşik Krallık ve Polonya’dan gelen turistlerin yoğun olduğunu belirten Kavaloğlu Avrupa’daki büyük spor organizasyonları ve Türkiye’de faaliyet gösteren önemli bir tur operatörünün iflasına rağmen turizm sezonunun başarılı geçtiğini vurguladı.

Ekim ayında Almanya Hollanda ve Belçika gibi ülkelerden turist akını bekleniyor ve Kavaloğlu bu dönemin 2019 yılından bu yana en iyi Ekim ayı olabileceğini öngörüyor.

Turistlerin kısa süreli konaklamaları otellerin beklentilerini karşılamasa da özellikle okul tatilleriyle birlikte Ekim ayında turizmin canlanması umut ediliyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.