İki mevsim yaşandı, bir tarafta sağanak vardı bir taraftaysa güneş vardı!

İki mevsim yaşandı, bir tarafta sağanak vardı bir taraftaysa güneş vardı!
Antalya şehri her açıdan mükemmel olan bir şehirdir ve özellikle turizm konusunda öncülük etmesi onu bambaşka bir şehir yapmaktadır. Ancak son günlerde soğuk hava dalgası onu da etkisi altına almıştır ve aynı günde iki mevsim yaşanmıştır. Bir tarafta yağış olurken bir tarafta güneş görünmüştür.

Antalya'da yaşanan sıra dışı hava durumu kentin farklı bölgelerinde aynı anda iki farklı mevsimin yaşanmasına yol açtı.

Kepez ilçesinin Karşıyaka Mahallesinde öğle saatlerinde aniden başlayan şiddetli sağanak yağmur yolları göle çevirdi ve vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Bu durum araç sürücülerinin ilerlemesini zorlaştırarak bazı vatandaşların duraklar ve çevredeki işyerlerine sığınmasına neden oldu. Sağanak yağışın yaşandığı noktadan yalnızca bir kilometre uzakta kentin diğer kesimlerinde güneşli bir hava hakimdi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kent genelinde sağanak yağış uyarısı yapmış olmasına rağmen bu kadar kısa mesafede bu kadar farklı hava koşullarının yaşanması vatandaşları şaşkınlığa uğrattı. Örneğin bir paket servis elemanı olan Emrah Akay iki kilometre yukarıda yoğun sağanak yağış yaşanırken aşağıya indiğinde güneşli hava ile karşılaştığını belirterek ani hava değişimlerinin ne kadar şaşırtıcı olabileceğini vurguladı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.