İnşaat sektörü yeni bir krizle karşı karşıya

İnşaat sektörü yeni bir krizle karşı karşıya
Sezonun yavaş yavaş sona doğru gitmesinden dolayı Alanya'ya inen uçak sayısı da azalmaya başladı. Özellikle sonbahara doğru emlak sektörü ve inşaat sektörü gelecek olan yatırımcıları beklerken kendilerini yeni bir krizle karşı karşıya buldular.

İnşaat Sektörünün Zorlu Dönem Başladı

2024 yılı yaz sezonu özellikle Turizm camiası açısından ciddi çalkantılarla geçti. Söz konusu Turizm sezonunu iniş ve çıkışları ile İnşaat sektörü sektörü izledi. İnşaat sektörü Temmuz ayını Haziran ayına göre her ne kadar yükselişle kapatsa da Ağustos ayının son haftası ve eylül ayının ilk haftası yine durağan döneme geri döndü.

Temel Sorun Ulaşım

Özellikle ulaşım sorunundan dolayı Alanya'ya konut sektörü üzerinden yatırım yapmaya gelecek olanların rotayı Antalya yönüne kırdığı belirtilmektedir. Ulaşımın daha kolay olduğu bölgelere yönelen yatırımcılar Alanya'daki trafik sorunundan ve merkezi olan uzaklığından dolayı söz konusu kararı almış durumdalar.

Antalya Alanya arasındaki otoyolun yolculuk açısından yaz döneminde özellikle bayram sezonunda vatandaşları zor durumda bırakmasından dolayı ya bölgeye emlak yatırım yapacak olanlar tercihlerini değiştiriyor.

Son İki Hafta Kaldı

Kış mevsimine doğru sonbahar satışlarıyla yaz döneminde kaçırılan fırsatları yakalamak düşüncesinde olan emlak ve inşaat sektörü yetkilileri Antalya Alanya arasındaki otoyolun tamamlanmasını dört gözle beklemektedir. tüm bunların yanında Eylül ayının son Haftasına doğru Her Şey Dahil kapsamında hizmet veren otellerin sezonu kapatacak olması da bölgeye gelecek olan turist sayısını önemli ölçüde düşüreceği için İnşaat ve emlak emlak sektörünün önünde kazanç sağlamak için sadece iki haftalarının kaldığı söylenebilir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.