Maldivler sandınız dimi? Ama burası Türkiye’de!

Maldivler sandınız dimi? Ama burası Türkiye’de!
Antalya turizm şehri olduğu gibi elbette birçok turistik özel güzel alanları mevcuttur. Antalya Kumluca'daki Suluada, beyaz kumsalı ve turkuaz renkli suyuyla Maldivler'e benzetiliyor. Sadece tekneyle ulaşılabilen bu ada, yaz döneminde günde 1500'ü aşkın ziyaretçiyi ağırlıyor.

Suluada Antalya'nın Kumluca ilçesinde beyaz kumlu plajları ve turkuaz renkli suyuyla Maldivler'e benzetilen doğa harikası bir adadır. Adaya sadece tekne turlarıyla ulaşılabiliyor ve yaz sezonunda günlük 1500'den fazla ziyaretçi ağırlıyor.

Adrasan'dan hareket eden tekne turları adanın etrafını dolaşarak ziyaretçilere yüzme ve bölgenin doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı sunuyor. Suluada'da iki plaj bulunuyor; biri 50 diğeri ise 120 metre uzunluğunda. Her iki plaj da bembeyaz kumsalı ve turkuaz suyu ile dikkat çekiyor. Tekne turu sırasında ziyaretçiler Gelidonya Feneri ve Aşk Mağaraları gibi tarihi ve doğal güzellikleri görebiliyorlar.

Adanın çevresinde çok sayıda sualtı mağarası bulunuyor ve bu mağaralar ziyaretçilerin yüzerek keşfedebileceği alanlar arasında yer alıyor. Ada etrafında caretta caretta kaplumbağaları ve yunuslarla karşılaşma olasılığı da oldukça yüksek. Adanın en ilginç özelliklerinden biri ise tatlı su kaynağıdır.

Bu kaynak dağlardan gelen kar sularıyla besleniyor ve ziyaretçilere adada tatlı su içme imkanı sunuyor. Suluada'daki tekne turları her biri 30-35 kişilik teknelerle düzenleniyor ve ziyaretçilere deniz tarih ve doğayla iç içe bir deneyim yaşatıyor. Turun fiyatı 80 TL olup öğle yemeği ve çeşitli ikramlar da dahil.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.