Manav Türkleri adını verdi! İşte o Antalya ilçesi

Manav Türkleri adını verdi! İşte o Antalya ilçesi
Manavgat, Antalya’nın 19 ilçesinden biri olup, Antalya’nın en eski yerleşim yerlerinden biridir. İlçenin adı, Manav Türkleri tarafından verilmiştir.

Manavgat Antalya'nın 2283 km² yüzölçümüyle en büyük ilçelerinden biridir ve Toros Dağları ile çevrilidir.

Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Manavgat adını Manav Türklerinden almıştır. Bu bölgenin en eski kaynakları Hititlerin çivi yazılı tabletlerinde görülür.

Manavgat antik Pamphylia’nın doğu kısmında yer alır ve Pamphylia’nın kelime anlamı "çok kabileden oluşmuş ülke" olarak tanımlanır. Bu isimlendirme Bizanslı tarihçi Etiyen'in yazdığına göre Pamphylia adının Manto'nun kızı Pamphylia’ya atfen konduğunu belirtir.

Manavgat adının kökeni ise 1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra Anadolu'ya gelen Manav Türkleri’ne dayanır. Bu Türkler Bizanslıların boşalttığı bölgelerde yerleşmiş ve İznik merkezli bir devlet kurmuşlardır.

Manav Türkleri Sultan Alaaddin Keykubat’ın yanında Haçlılara karşı savaşarak Manavgat’a isimlerini vermişlerdir.

1220 yılında Selçuklu ve 1472’de Osmanlı yönetimine geçen Manavgat tarih boyunca önemli bir bölge olmuştur.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.