Mecburiyet göründü! Alanyalıya kaçınılmaz son!

Mecburiyet göründü! Alanyalıya kaçınılmaz son!
Turizm cenneti Alanya da son durum nedir? Alanya'da şu an sebze ve meyve fiyatları uygun, ancak üretimdeki azalma nedeniyle Ekim ayında fiyatların artması bekleniyor.

Alanya’da şu an sebze ve meyve fiyatları tüketici için oldukça uygun olsa da bu durumun uzun süre devam etmeyeceği öngörülüyor ve özellikle salatalık kabak ve biber gibi ürünler düşük fiyatlarla satılıyor.

Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya havaların soğumasıyla birlikte Ekim ayında üretimde azalmanın kaçınılmaz olduğunu ve bu durumun fiyatların yükselmesine yol açacağını belirtiyor.

Şu anki fiyatlar esnafı memnun etmiyor çünkü işçilik maliyetlerini bile karşılayamıyorlar bu yüzden esnaf zararına çalışıyor.

Bu durumun ilerleyen aylarda tersine döneceği ve fiyat artışının kaçınılmaz olduğu ifade ediliyor.

Hal esnafı şimdilik memnun olmasa da tüketiciler düşük fiyatlardan yararlanıyor.

Buna rağmen Ekim ayında yaşanması beklenen üretim azalması ve soğuk hava koşulları sebebiyle Alanya’da sebze ve meyve fiyatlarında gözle görülür bir artış bekleniyor.

Başkan Kaya mevcut fiyatların sürdürülebilir olmadığını vurgularken ilerleyen süreçte hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorlayacak bir sürecin başlayacağına işaret ediyor.

Bu nedenle Alanya’daki tarım piyasasında sonbahar aylarında büyük bir dalgalanma yaşanması bekleniyor.

Alanya Medya /ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.