Muhtar Alanya ASAT çağrısında bulundu

Muhtar Alanya ASAT çağrısında bulundu
Turizm şehrinde ASAT için muhtardan çağrı var. Alanya'nın Türktaş Mahalle Muhtarı Mustafa Gürbüz, İbişler ve Yenisokak Mevkii'nde bulunan 25 evde şebeke su hattı bulunmadığını belirterek, Alanya ASAT’a bu sorunu çözmeleri için çağrıda bulundu.

Alanya’nın Türktaş Mahallesi Muhtarı Mustafa Gürbüz mahallesindeki İbişler ve Yenisokak mevkiinde bulunan 25 evin şebeke su hattına erişimi olmadığını belirterek Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT’a seslendi.

Kışın yaklaşık 450 yaz aylarında ise binin üzerinde kişinin yaşadığı mahallede su sorununun ciddi bir problem haline geldiğini vurgulayan Gürbüz tüm hanelerin su ihtiyacının karşılanması gerektiğini ifade etti.

Mahalle sakinlerinin şu anda çeşmelerden boru ile gelen suyu ortak kullandıklarını ve evlerine bidonlarla taşımak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Mahallede kendi imkanları ile vurdukları sondajdan çıkan suyun yetersiz olduğunu belirten Gürbüz ASAT’ın daha önce açtığı bir sondajın bulunduğunu ikinci bir sondaja ve yeni su hatlarının döşenmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bu su sıkıntısının mahalle halkını büyük bir çileye sürüklediğini ifade ederek yetkililerden bu soruna acilen çözüm bulunmasını talep etti.

Özellikle yaz aylarında artan nüfusun da su ihtiyacını karşılayabilmek için mahallede altyapının genişletilmesi gerektiğini vurgulayan Gürbüz mahallede yaşayan herkesin rahatça suya erişebilmesi için bir an önce şebeke hattı döşenmesini istedi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.