O sektör devam etseydi Alanya şu an bambaşka bir yerdi

O sektör devam etseydi Alanya şu an bambaşka bir yerdi
Alanya çok uzun zamandır dar bir sektör üzerinde ekonomik faaliyetlerini yerine getirmektedir. Genellikle Turizm sektörü üzerinden yürüyen Alanya'daki ekonomik faaliyetler; turizm kadar olmasa da bir o kadar tarım sektörü ile de yürümektedir. Ancak tarım sektörünün içerisinde bir alan var ki söz konusu alanı çoktan unuttuk.

Söz konusu sektörün zeytin sektörü olduğunu söylesen birçoğunuz inanmayacaktır.Ancak Alanya'da Akdeniz'in en kaliteli zeytinleri yetiştirilmekteydi. hem sıcak iklimi hem de verimli toprağı ile beraber Toroslar'ın eteklerinde bulunan zeytin bahçeleri ne oldu da yok oldu.

Zeytin tarımı gitti bereket gitti

Söz konusu zeytin bahçelerinin yok olmasının en temel sebebi 60'lı yıllardan itibaren yavaş yavaş keşfedilmeye başlanan Alanya'nın Turizm sektörüne doğru yoğun bir şekilde kayma göstermesidir.

Şimdi zeytin bahçelerinin yerinde oteller var

Özetle söylemek gerekirse büyük otellerin bulunduğu yerlerde bir zamanlar zeytin ağaçları vardı ve söz konusu zeytin ağaçları Akdeniz Bölgesi'nde denize yakın durumda bulunan ancak torosların toprağı ile beslenen Nadire zeytin ağaçlarındandı.

En kaliteli zeytin yağı

Asidik olmayan yağı ile de meşhur olan söz konusu zeytin ağaçları söküldüğü yerlerine koca koca büyük her şey dahil kapsamında hizmet veren dev tatil köyleri dikildi. dünyada şu an bakıldığında aynı zeytin ağaçlarının kalitesine sahip ülkeler diyebileceğimiz İtalya, Yunanistan, İspanya ve Fransa söz konusu zeytin tarımından bizim turizmden kazandığımızdan daha fazla gelir elde edilmektedir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.