Okullar açıldı trafikte yine aynı görüntü Alanya!

Okullar açıldı trafikte yine aynı görüntü Alanya!
Turizm şehri Alanya da okullar açıldı. Antalya'da okulların açılmasıyla birlikte, 514 bin 888 öğrenci ders başı yaptı. Bu yoğunluk, özellikle sabah saatlerinde kent trafiğinde sıkışıklıklara yol açtı.

9 Eylül sabahı her yerde olduğu gibi Alanya da da okullar açıldı ve o her zaman yaşanan terane yine başladı trafik çilesi elbette bu.

Antalya'da yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla şehirde trafikte ciddi bir sıkışıklık yaşandı. 514 binden fazla öğrencinin okullara gitmesiyle birlikte özellikle sabah saatlerinde velilerin ve servis araçlarının yollara çıkması trafiği kilitledi.

Sabah 08.00-09.30 saatleri arasında ana arterlerde ve okulların bulunduğu bölgelerde uzun araç kuyrukları oluştu. Bu durum önceki yıllarda da benzer şekilde yaşanmıştı ve yine beklendiği gibi bu yıl da büyük bir sorun oldu.

Trafiğin yanı sıra okul servis ücretlerinde de dikkat çekici bir artış görüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği yeni tarifeye göre resmi okullar için en kısa mesafe 1740 TL özel okullar için ise 2490 TL olarak belirlendi.

Ücretlerdeki bu artış geçen yıla göre %35 oranında gerçekleşti ve mesafeye göre değişiklik gösteriyor.

Tüm bu gelişmeler eğitim yılı başlarken hem velileri hem de öğrencileri zorlarken şehirdeki trafik ve ulaşım sorunlarının da çözülmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.