Ormanlarımızı yakanlar yakalandı

Ormanlarımızı yakanlar yakalandı
Ülkemizin neredeyse her yerinde görülen orman yangınları 31 Ağustos tarihinde ilçemizde de görüldü. Kargıcak Mahallesi'nde gerçekleşen orman yangını sebebiyle Alanya Belediyesi'ne bağlı ekipler bölgeye hareket etti. Ancak jandarma ekiplerinin hummalı çalışması sayesinde yangın çıkaran şüpheliler tespit edildi. İşte detaylar…

ORMAN YANGINLARI DOĞAL AFET BOYUTUNDA

Ülkemizin çok sayıda yerinde yaşanan ve adeta doğal afet boyutunda zararlara sebep olan bölgede bulunan çok sayıda insanın hayatını altüst eden orman yangınları hepimizin yüreğini dağladı.

KAYIPLAR ÇOK AĞIR

Orman yangınları sebebiyle çok sayıda bölgede yaşanan hasar neredeyse geri döndürülemez boyutlara ulaştı. Özellikle küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin en büyük düşmanı olan ormanlarımız için tüm güvenlik güçleri devreye girmişti.

KARGICAK MAHALLESİ'NDE YANGIN

Ancak tüm bunlara rağmen Kargıcak Mahallesi'nde yaşanan orman yangını tüm Alanya'yı harekete geçirdi. Alanya'da başta itfaiye ekipleri olmak üzere jandarma ve polis ekiplere söz konusu yangını kim tarafından çıkarıldığını bulmak için büyük bir çabanın içerisine girdiler. 24 yaşında olduğu tespit edilen ilçemizde 5 ayrı yerde yangın çıkardığından şüphelenilen kişi Jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Kargıcak Mahallesi'nde yaşanan yangın ise Alanya İtfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri tarafından kontrol altına alındı. Artık terör saldırısı gibi zararlar vermeye başlayan ve ülkemizde gelecek nesillere bırakacağımız en büyük zenginliklerimizden olan ormanlarımız için tüm güvenlik güçleri tüm bölgelerde teyakkuza geçti.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.