Otel fiyatları 850 liradan başlıyor! Bodrum da hareketlilik!

Otel fiyatları 850 liradan başlıyor! Bodrum da hareketlilik!
Turizm denince akla gelen yerlerden Bodrum bugünlerde bir farklı. Bodrum'da turizm sezonunun uzadığı "sarı yaz" dönemi başladı. Eylül ayında otellerin doluluk oranlarının %90'ın üzerine çıkması bekleniyor. Yaz sezonunun bitmesiyle otel fiyatlarında düşüş yaşanırken, fiyatlar 850 TL'den başlıyor. Hareketliliğin ekim ortasına kadar sürmesi öngörülüyor.

Bodrum’da yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte "sarı yaz" dönemi hareketliliği başladı ve otel fiyatları düşüşe geçti.

Otellerdeki doluluk oranının Eylül ayı boyunca yüzde 90’ın üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların halen 37 derece civarında seyrettiği Bodrum’da deniz suyu sıcaklığı ise 26 dereceyi buluyor.

Bodrum'a özellikle İngiltere'den gelen turistler ön planda; onları Rusya Polonya ve Almanya takip ediyor. Turistlerin ortalama konaklama süresi 6 gün ve kişi başı günlük harcamalar 90 doların üzerinde. Yaz sezonunda yoğun geçen dönemin ardından İngiltere’den uçuşların 12 Kasım’a kadar uzatılmasıyla turist akışının devam edeceği belirtiliyor.

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz otel fiyatlarının 850 liradan başladığını ve konaklama seçeneklerinin farklı segmentlerde bütçelere göre çeşitlendiğini vurguluyor. Ekim ortasına kadar sürecek olan bu dönemde evli çiftler emekliler ve gençler için cazip tatil fırsatlarının olacağı ifade ediliyor. Eylül ve Ekim aylarında Bodrum Yarı Maratonu Bodrum Cup ve motor festivali gibi etkinliklerle bölgeye olan ilginin artacağı ve sezonun canlı geçeceği bekleniyor. Sarı yaz dönemi hem ekonomik tatil fırsatları hem de zengin etkinliklerle turizme katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.