Rus Batı Karadeniz Favorim dedi…

Rus Batı Karadeniz Favorim dedi…
Rus turistlerin favori tatil rotalarından biri haline gelen Batı Karadeniz, doğal güzellikleri, tarihi mirası, sakin atmosferi ve uygun fiyatlı konaklama seçenekleriyle öne çıkıyor. Astoria Grande gibi gemi turları sayesinde ulaşımın kolay olduğu bölge, özellikle huzur ve deniz ürünleri arayan turistler tarafından tercih ediliyor. Batı Karadeniz, Arap turistlerin ardından Rus turistler için de cazip bir destinasyon haline geliyor.

Rus turistler Batı Karadeniz’in doğal güzellikleri tarihi sokakları sakin atmosferi ve uygun fiyatlı konaklama seçenekleri sayesinde bölgeye yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Bölgenin özellikle deniz tatili ve huzurlu bir kaçış arayanlar için cazip hale gelmesinde Astoria Grande gibi kruvaziyer gemileriyle sağlanan kolay ulaşım büyük rol oynuyor.

Amasra Sinop ve Zonguldak kıyıları Rus turistlerin en çok tercih ettiği yerler arasında yer alıyor. 2022’den bu yana faaliyet gösteren Astoria Grande 60 bini aşkın turisti Batı Karadeniz'e getirmiş durumda ve bu rakamın yıl sonuna kadar 65 bine ulaşması bekleniyor.

Turistler bölgenin eşsiz doğasının yanı sıra deniz kıyısındaki plajların ve taze deniz ürünlerinin tadını çıkarıyor. Özellikle balık avı yasağının kalktığı Eylül ayında turistler sakin bir atmosferde bu lezzetleri deneyimleme fırsatı buluyor.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır bu yıl turist sayısında rekor bir artış kaydedildiğini ve Batı Karadeniz’in turizm potansiyelinin her geçen yıl arttığını belirtiyor. Bölge yaz aylarında yaşanan yoğunluğun ardından Eylül ayında da Rus turistlerin gözde destinasyonları arasında olmaya devam ediyor. Sonbahar boyunca yapılacak seferlerle turist sayısının daha da artması bekleniyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.