Rus turistin ilgisi o yöne kaydı! Artık onların rotası orası!

Rus turistin ilgisi o yöne kaydı! Artık onların rotası orası!
Rus turistler, Batı Karadeniz'e artan bir ilgi gösteriyor. Bölge, doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri, huzurlu atmosferi ve uygun konaklama seçenekleri ile dikkat çekiyor. Özellikle Astoria Grande gibi gemi turları, bölgeye ulaşımı kolaylaştırıyor. Rus turistler, sakin bir tatil ve taze deniz ürünleri arayışıyla bu destinasyonu tercih ediyor.

Batı Karadeniz Rus turistler için son yıllarda cazip bir tatil destinasyonu haline gelmiş durumda. Bölge doğal güzellikleri tarihi mirası huzurlu atmosferi ve uygun fiyatlı konaklama imkânlarıyla Rus turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Astoria Grande kruvaziyer gemisi sayesinde ulaşım kolaylığı sağlanan Batı Karadeniz’e özellikle deniz tatili ve keşif amaçlı turistler akın ediyor. Sinop Zonguldak ve Amasra gibi kıyı şehirleri plajları ve sakin ortamlarıyla dikkat çekiyor. 2022 yılından bu yana 60 binin üzerinde Rus turist bu gemiyle bölgeyi ziyaret etti ve bu sayının 65 bine ulaşması bekleniyor.

Amasra özellikle turistlerin tarihi sokaklarında gezip doğal güzelliklerini keşfetmek için tercih ettiği bir merkez olarak öne çıkıyor. Eylül ayı itibariyle turist yoğunluğu yaz aylarına göre biraz azalmış olsa da balık avlanma yasağının sona ermesiyle bölgeye gelen turistler taze deniz ürünlerinin tadını çıkarıyor.

Astoria Grande'nin yıl sonuna kadar yapacağı son seferlerle birlikte Batı Karadeniz’in turizm potansiyeli daha da artmaya devam ediyor ve bu bölge Rus turistler için favori tatil noktalarından biri olmayı sürdürüyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.