Rusların 65.000'i ardı ardına Ülkeyi Terk etti! İşte nedeni!

Rusların 65.000'i ardı ardına Ülkeyi Terk etti! İşte nedeni!
Alanya son durum! Eylül ayının gelmesiyle turizm sezonunun sonlarına yaklaşılırken, Türkiye'den ayrılan Rus turist ve yerleşik nüfus sayısında ciddi bir artış yaşandı. 65 binin üzerinde Rus vatandaşının Türkiye'yi terk etmesinin nedeni daha sonra ortaya çıktı, ancak bu durum, uzun süredir Türkiye'de yaşayan Rusların ülkeden ayrılmasını gündeme taşıdı.

Son iki yıl içinde 65 binden fazla Rus vatandaşının Türkiye'yi terk ettiği rapor edildi. Özellikle Antalya gibi Rus turistler ve yerleşik yabancı nüfus için cazip olan şehirlerde yaşayan Ruslar sahip oldukları mülkleri satışa çıkararak ülkeden ayrılma kararı aldı.

Bu göçün temel sebebi olarak Türkiye’de hızla artan enflasyon gösteriliyor.

Gıda ve hizmet sektöründe fiyatlar birçok Avrupa şehriyle yarışacak seviyelere ulaştı ve bu durum Türkiye’yi yabancı para birimleriyle alışveriş yapanlar için eskisi kadar avantajlı olmaktan çıkardı.

Özellikle döviz kurlarının yükseldiği dönemlerde yabancı turistler ve yerleşik yabancılar için cazip olan Türkiye artık bu avantajını kaybetti.

Bu ekonomik koşullar hem yerli hem de yabancı nüfus için yaşamı zorlaştırırken Rus vatandaşlarının bazıları ülkelerine dönerken bir kısmı da Karadağ ve Sırbistan gibi daha uygun yaşam koşulları sunan Balkan ülkelerine taşınmayı tercih ediyor.

Göç İdaresi Başkanlığı'nın verilerine dayandırılan bu bilgilere göre Türkiye'deki enflasyon krizinin yabancı nüfusun ülkeden ayrılmasında büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.