Sayıları artınca Cezaları kaçınılmaz oldu ALANYA

Sayıları artınca Cezaları kaçınılmaz oldu ALANYA
Alanya'da ruhsatsız işyerlerine yönelik denetimler artırıldı. 2023'te 609 işyeri ruhsatı verilirken, 2024'te bu sayı %60 arttı. Ruhsatsız işyeri sayısındaki artışla birlikte cezalar da kaçınılmaz hale geldi.

Alanya’da ruhsatsız işyerlerinin fazlalığı üzerine yapılan denetimlerle birlikte ruhsatlandırma süreci hız kazandı.

2023 yılında toplam 609 işyeri ruhsat alırken 2024'te bu sayı yüzde 60 artarak belirgin bir yükseliş gösterdi.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik 1100 civarında ruhsatsız işletme bulunduğunu belirterek bu işletmelerin ruhsat başvurusunda bulunmaları için defalarca uyarı yapıldığını ancak üçüncü denetim turuyla birlikte cezai işlemlere başlanacağını söyledi.

Başkan Özçelik'in vurguladığı gibi denetimlerin amacı ceza yazmak değil işletmeleri yasal bir zemine oturtarak kayıt altına almak. 2023 yılı boyunca her ay belli sayıda işyeri ruhsat alırken özellikle Mayıs 2024'ten itibaren denetimlerin sıklaşmasıyla birlikte ruhsat alımında gözle görülür bir artış yaşandı.

Ocaktan Ağustos'a kadar geçen süreçte özellikle seçim sonrası dönemde ruhsat taleplerinde önemli bir yükseliş olduğu görüldü. Seçim sonrası Mart ayında 163 Mayıs ayında 156 Haziran’da 141 Temmuz’da 195 ve Ağustos’ta 175 işyeri ruhsat aldı.

Bu veriler denetimlerin ve uyarıların işletmeler üzerinde etkili olduğunu gösterirken ruhsatsız işyerlerinin büyük bir kısmının yasal zemine oturmaya başladığını da gözler önüne seriyor.

Hala ruhsat başvurusunda bulunmayan işletmelerin cezai yaptırımlarla karşılaşacağı uyarısı devam ediyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.