Sessiz sedasız 65.000 lira yazdılar Alanya farkına varamadı

Sessiz sedasız 65.000 lira yazdılar Alanya farkına varamadı
Turizmin gözdesi Alanya da yapılan kontroller vardı. Alanya'da jandarma ekipleri, radar ile yaptıkları denetimde hız sınırını aşan 22 araca toplam 65 bin 189 TL ceza kesti. Denetimlerin devam edeceği bildirildi.

Alanya’da jandarma ekipleri Konaklı Mahallesinde gerçekleştirdikleri çevirmesiz radar uygulamasıyla hız sınırını aşan sürücülere yönelik bir denetim yaptı. Bu uygulamada hız ihlali yaptığı tespit edilen 22 araç sahibine toplamda 65 bin 189 TL ceza kesildi.

Denetim kapsamında 75 araç kontrol edilirken hız sınırını aşan sürücüler radar sistemi sayesinde durdurulmadan tespit edildi.

Uygulamanın amacı bölgedeki trafik güvenliğini artırmak ve sürücülerin trafik kurallarına uymalarını sağlamak.

Jandarma yetkilileri bu tür denetimlerin sadece belirli aralıklarla değil düzenli olarak devam edeceğini belirtti.

Hız sınırını aşarak trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin güvenliği tehlikeye attığını vurgulayan jandarma trafikteki kazaları ve ihlalleri azaltmak için bu tür teknolojik denetim yöntemlerini daha sık kullanacaklarını ifade etti.

Sürücüler ise bu radar uygulamalarının farkında olmadan ceza aldılar. Jandarma yetkilileri hız sınırını aşan sürücülerin hem kendilerini hem de diğer yol kullanıcılarını riske attığını belirterek trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığını hatırlattı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.