Turist artık favorim burası dedi!

Turist artık favorim burası dedi!
Bartın'ın Amasra ilçesi, son dönemde yerli turistlerin favori tatil destinasyonlarından biri haline geldi. Hem doğal güzellikleri hem de Bodrum gibi popüler yerlere kıyasla daha uygun fiyatlı olması, Amasra'yı cazip kılıyor.

Son dönemde Bodrum Antalya ve Çeşme gibi popüler tatil yerlerindeki fiyat artışları yerli turistleri yeni tatil destinasyonları arayışına yöneltti.

Bu arayışta özellikle Karadeniz Bölgesi'ndeki Amasra doğal güzellikleri ve uygun fiyatlarıyla dikkat çeken bir alternatif haline geldi. Bartın'ın Amasra ilçesi yaz aylarında yoğun turist akınına uğrayan tarihi ve doğasıyla ünlü bir sahil kasabasıdır.

Amasra'nın 3000 yıllık tarihi korunaklı koyları ve ana karaya bağlı adalarıyla göz alıcı bir doğaya sahiptir. Bu eşsiz güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapıları deniz kenarındaki balık lokantaları plajları ve lezzetli mutfağıyla tatilciler için cazip bir seçenek sunuyor.

Amasra özellikle Ankara'ya olan yakınlığıyla günübirlik ve konaklamalı gezilere ev sahipliği yaparken Amasra Müzesi Kuş Kayası yol anıtı Göldere Şelalesi Amasra Kalesi gibi birçok turistik noktasıyla da zengin bir keşif imkânı sunuyor. Bodrum’daki yüksek fiyatlardan kaçan yerli turistler Amasra’nın sunduğu doğa tarih ve ekonomik tatil imkânlarıyla buraya yönelmeye başladı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.