Yavru caretta carettalar mavi sularda Alanya da denizle buluştu!

Yavru caretta carettalar mavi sularda Alanya da denizle buluştu!
Turizm de her zaman kendinden söz ettiren şehir Alanya da son durum! Alanya'da sahildeki yuvalarından çıkan yavru caretta carettalar denize ulaşarak özgürlüklerine kavuştu.

Antalya’nın Alanya ilçesinde caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yavruları sahillerde mavi sularla buluşmaya devam ediyor ve Yeşilöz ve Uğrak sahillerinde Mayıs ayında başlayan yumurtlama dönemiyle birlikte caretta carettalar yuvalarından çıkarak denize ulaşmaya çalışıyor.

Gönüllü çevreci Güldane Ş. bu süreçte yavruların denize güvenle ulaşmalarına yardımcı oluyor ve cep telefonu kamerasıyla bu anları kaydediyor. Güldane Ş. yıllardır bu yuvalama alanlarını gönüllü olarak koruduğunu ve bu yıl çok sayıda yuvadan yavrunun denizle buluştuğunu belirtiyor. Yavruların Eylül ayı sonuna kadar denizle tamamen buluşmasını beklediklerini söyleyen Güldane Ş. gelecek yıl daha profesyonel bir şekilde yuvaları ve yavruları koruma konusunda çalışmalar yapmayı umduklarını dile getiriyor. Caretta carettaların özgürlüklerine doğru attıkları bu adımlar bölgedeki gönüllülerin özverili çalışmaları sayesinde başarıyla tamamlanıyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.