%99'u doluluk oranına ulaştı. İşte öğrencilerin tercihi nedeni de belli oldu!

%99'u doluluk oranına ulaştı. İşte öğrencilerin tercihi nedeni de belli oldu!
 Yazar / Alanya Medya
Öğrencilerin tercih nedeni ortaya çıktı ve oranın kapasitesi ile doluluk oranlarında %99'lara eriştiği haber alındı işte detaylar.

2024-2025 Akademik Yılında Türkiye Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) üniversite öğrencilerinin %99'unun yurt taleplerini karşılayarak Türkiye genelinde 850 yurt binasıyla 962 bin öğrenci kapasitesine ulaştı. KYK öğrencilerin sadece barınma ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp sosyal kültürel ve sportif faaliyetler aracılığıyla bedensel ve zihinsel gelişimlerini de destekliyor.

Yeni kayıt yaptıran öğrencilere uyum programları ve psiko-sosyal destek hizmetleri sunulurken beslenme ihtiyaçları diyetisyen kontrolünde sağlanıyor.

KYK lisans yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veya öğrenim kredisi imkanı tanırken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yurtlar da Türk ve uluslararası öğrencilere çeşitli sosyal aktiviteler sunuyor.

Öğrencilerin akademik mesleki ve sanatsal gelişimlerini desteklemek için açılan kursların yanı sıra tarih ve medeniyet gezileri tematik kış kampları ve sportif turnuvalar gibi etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamlı hizmetlerle KYK öğrencilerin konaklama ve gelişim süreçlerini her yönüyle desteklemeye devam ediyor.

kaynak - memurlar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.