Alanya şehrinde eğitime köklü paha geldi! Eğitimde pahalılık arttı!

Alanya şehrinde eğitime köklü paha geldi! Eğitimde pahalılık arttı!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya şehrinde eğitim için zam uyarısı! Alanya da eğitime paha geldiği haber edildi işte detaylar.

Alanya'da özel okul ücretlerindeki yüzde yüzü aşan zamlar velileri büyük bir mali yük altında bırakarak tepki çekiyor. Zincir okullarda yıllık ücretler yemek ve kitap masrafları hariç 230 bin TL ile 300 bin TL arasında değişirken kırtasiye masrafları 40 bin TL ile 50 bin TL arasında seyrediyor. Anaokulları ise aylık 17 bin TL'den başlayan ücretleriyle aileler için ek bir mali külfet oluşturuyor.

Veliler bu yüksek maliyetlerin bütçelerini zorladığını ifade ederken bazıları çocuklarının kayıtlarını iptal ettiriyor. Okul yönetimleri ise artan enflasyon ve giderler nedeniyle zamların kaçınılmaz olduğunu savunuyor. Bu ekonomik gerilim yeni eğitim yılı öncesinde çözüm beklerken Milli Eğitim Bakanlığı da duruma müdahale ederek bazı özel okullara yönelik inceleme başlattı.

Bakanlık özel öğretim kurumlarının eğitim hizmetlerinde kar amaçlı hareket edemeyeceğini ve eğitimle ilgili materyallerde fahiş fiyat artışlarına izin verilmeyeceğini belirterek kanunlara aykırı hareket eden kurumların denetleneceğini duyurdu.

Bakanlık mevzuata uygun ücret artışı yapmayan ve sadece kazanç sağlamak için faaliyet gösteren okullarla ilgili takiplerin sürdürüleceğini açıkladı. Bu bağlamda 81 il valiliğine gönderilen yazıda özel okulların devletin koyduğu sınırlar içinde ücret belirlemesi gerektiği vurgulandı ve fahiş fiyat uygulayan kurumların yasal mevzuat çerçevesinde değerlendirileceği belirtildi.

Velilerin artan maliyetlere tepkisi ve bakanlığın başlattığı bu inceleme yeni eğitim yılı öncesinde eğitime dair süregelen tartışmaların merkezinde yer alıyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.