Alanya'da turizm çalışanları perişan halde

Alanya'da turizm çalışanları perişan halde
 Yazar / Alanya Medya
Lobi görevinden, temizlik hizmetlerine, mutfak çırağından, güvenlik görevlisine, animatörüne turizm çalışanları Alanya'da dertli. Peki neden?

Tüik verilerine göre Türkiye’ye gelen turistler 2024 yılında ortalama 11-12 gün boyunca gecelik 100 dolara yakın harcama yaparken bir turizm işçisinin günlük net kazancı 16 Dolar civarında oldu.

Ancak turizm sektörü temsilcilerinin kazandıkları ücretler ise onlarca milyonu buluyor. Günde 50 saat çalışan söz konusu turizm sektörü işçileri ise turizm sektörünü geleceklerinde yapacakları meslek olarak düşünmüyor.

Bu durumda da sektörde çalışan tecrübeli çalışan bulunamıyor. Sürekli olarak gençlerin çalıştığı sektör aynı zamanda gençleri hayal kırıklığına da uğratıyor.

Daha kaliteli turizm hizmeti için sektör çalışanlarının uzun yıllar söz konusu işlerde çalışması ve tecrübe edinmesi gerekiyor. Tecrübe kazanan personel ise yaşından dolayı ağır tempoda çalışamadığı için başka işlere yöneliyor.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.