Alanya'da turizm sezonu Kasım ayı için hayal oldu

Alanya'da turizm sezonu Kasım ayı için hayal oldu
Meteorolojik veriler dikkate alındığında Alanya sezonu Kasım ayına kadar uzatmayı planlamıştı. Ancak alınan haberlere göre havaların durumu nasıl olursa olsun Alanya’da sezon Kasım ayına kadar uzamayacak?

Bu Sene Otellerin Yüzü Güldü

Alanya'da geçen yılın 8 ayına göre daha yüksek sayıda ilçemize gelen turistlerin var olması sebebiyle çok geniş katılımlı bir sezon yaşandı. Özellikle otellerin doluluk oranı dikkate alındığında her şey dahil kapsamında hizmet veren oteller rekor kırdı diyebiliriz.

Ziyaretçi Rekoru Kırdık

Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen ziyaretçiler ilçemizi turizm anlamında sayısal verilere göre tüm zamanların en iyi seviyesine taşıdı. Meteorolojik veriler de dikkate alındığında sezonun Kasım ayına kadar uzatılması ile ilgili turizm yatırımcılara tarafından düzenlemeler yapılacağı ifade edilmişti.

Büyük Şirketler Ekim Ayında Çekliyor

Ancak sektöre elinde tutan büyük yatırım şirketleri Ekim ayında sezonu kapatacağına açıkladı. Bu durumda da orta ölçekli ve küçük ölçekli Turizm yatırımcısı sezonu tek başına sürdürme potansiyeline sahip olmadığından Kasım ayında Alanya'da turizm sezonu kepenk indirecek diyebiliriz.

Yine de Kasım Bereketi Yaşanacak

Yine de geçen yılın Kasım ayına göre Alanya'ya gelecek olan ziyaretçi sayısında bir artış beklenmektedir. Yaşanacak olan artış küçük ölçekli ve orta ölçekli işletmelere yarayacaktır. Elinde bulundurduğu reklam gücü ve turizm distribütörleri ile ilişkisi düşünüldüğünde büyük ölçekli işletmelerin söz konusu Kasım ayında faaliyette olmaması ise küçük ölçekli ve orta ölçekli İşletmelerin daha büyük işler yapmalarına engel olmaktadır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.