Alanya’da üniversite kazananlar dikkat! Geri ödemesiz 2 bin TL öğrenci bursu verilecek!

Alanya’da üniversite kazananlar dikkat! Geri ödemesiz 2 bin TL öğrenci bursu verilecek!
 Yazar / Alanya Medya
Bu yıl üniversite sınavına girmiş ve tercih hakkını kullanmış olanlar için devletin KYK burs başvuruları hangi gün alınacak? Alanya'da üniversite kazananların dikkat etmesi gereken işte o detay

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek KYK burs başvuruları için tarihler henüz belli olmadı. Bu yıl üniversite kazanan öğrencilerin maddi olarak desteklenmesi için sunulacak bu teklif e-devlet platformu üzerinden başvuruya açılacak. Peki ne zaman?

Üniversite sınavına girenler şimdilerde tercih sonuçlarını bekliyor. 2024-2025 KYK burs başvurularının alınmaya başlanması için öncelikle öğrencilerin tercih sonuçlarının açıklanması ve ardından üniversite kayıtlarının alınması gerekiyor.

Her yıl e-devlet üzerinden başvuruya açılan Gençlik ve Spor Bakanlığının kredi ve burs başvurusu genellikle Sonbahar dönemine denk geliyor. Özellikle il dışında öğrenim görecek öğrenciler için maddi anlamda büyük kolaylık sunacak olan KYK başvuruları neticesinde 2 yıl veya 4 yıl boyunca 12 ay geri ödemesiz burs desteği verilecek.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.