Alanyalı velilere MEB’den çağrı! Çocuğunuza yapılırsa ŞİKAYET edin!

Alanyalı velilere MEB’den çağrı! Çocuğunuza yapılırsa ŞİKAYET edin!
 Yazar / Alanya Medya
Milli Eğitim Bakanlığı denetimleri sıklaştırıyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde öğrencisini okullara kayıt edecek velileri uyarıyor.

Bu yıl 9 Eylül tarihinde başlayacak okullar öncesinde veliler kayıt işlemleri için okulları ziyaret ediyor. Anaokullarında kayıt işlemleri “bağış” adı altında ücretli olarak gerçekleştirilebiliyor. Yönetmelik eğitim öğretim faaliyetleri sırasında kayıt işlemleri için kayıt parası ya da bağış istenmesinin yasak olduğunu ifade ediyor.

Ancak kurumların pek çoğu bu kurala riayet etmiyor. Sosyal medyada hızla yayılan şikayetlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı velilere karşı uyarıda bulundu. 150.000 TL'ye ulaşan kayıt talepleri için muhakkak ki şikayet edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Yönetmelikte ise kayıt parası ya da bağış istenmesi gibi bir durum kesin bir dille yasaklanıyor. Şikayette bulunmak isteyen veliler il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerini ziyaret edebilir ve yaşadığı mağduriyeti anlatabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı böyle bir durumda okula ve yönetimi inceleme başlattığında uyarı cezası veya kınama cezası gibi disiplin cezası verilecektir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.