DGS sınav sonuçları sorgulama ekranı! DGS 2024 sınav sonuçları

DGS sınav sonuçları sorgulama ekranı! DGS 2024 sınav sonuçları
 Yazar / Alanya Medya
2024 DGS sınav sonuçları ekranına nasıl ulaşabilirim? DGS 2024 sınav sonuçları nedir? İşte ayrıntılar.

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 30 Haziran’da gerçekleştirilen sınavın ardından adaylar tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM'nin henüz kesin bir tarih vermemesiyle birlikte sonuçların Eylül ayının ilk haftasında açıklanacağı öngörülüyor. Geçen yıl DGS sonuçları sınavdan yaklaşık bir ay sonra açıklanmıştı. Adaylar sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulayabilecek.

Sınav sonuç ekranında adayların doğru-yanlış cevap sayıları ve elde ettikleri toplam puanlar yer alacak. Bu puanlar adayların tercih sürecindeki yerleştirme işlemleri için kritik önem taşıyor. DGS sonuçlarına göre yapılacak yerleştirmelerde 4 yanlış cevabın 1 doğruyu götürdüğü bir değerlendirme sistemi uygulanacak.

Adayların sınav kurallarına uyması ve kopya çekmemesi gerekiyor; aksi takdirde sınavları geçersiz sayılacak. Sonuçların açıklanmasının ardından adayların tercih maratonu başlayacak ve üniversitelerin kontenjanlarına göre yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. Tercih kılavuzu sonuçların açıklanmasının ardından yayımlanacak ve adaylar en fazla 30 üniversite programı için tercih yapabilecekler.

Bu süreçte puan üstünlüğü ve üniversitelerin belirlediği özel-genel şartlar göz önünde bulundurularak yerleştirme işlemleri yapılacak. Adaylar doğru tercih stratejisiyle 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapma fırsatını elde edecekler.

Yerleştirme işlemlerinde adayların puanları tercih ettikleri programlar ve bu programların kontenjanları belirleyici olacak.

Örneğin bir aday yüksek puanla daha alt sıralardaki tercihine yerleşebilir bu nedenle puanlar kritik rol oynuyor.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM'nin resmi kanallarından yapılacak duyurular takip edilmeli ve tercih kılavuzuna uygun şekilde tercih işlemleri tamamlanmalıdır.

Kaynak - ntvspor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.