GSB yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

GSB yurt başvuruları ne zaman başlayacak?
GSB yurt başvurularının ne zaman başlayacağını merak eden öğrenciler için tarih ne zaman verilecek? KYK yurtları ne zaman öğrenci almaya başlayacak? İşte detaylar...

Yeni eğitim öğretim yılı için KYK yurtlarının açılış tarihi henüz kesinleşmemiş olsa da öğrenciler arasında büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yürütülen yurt başvurularının yakın zamanda başlaması beklenirken YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelere kayıt yaptıracak adayların 19-23 Ağustos tarihlerinde kayıt işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Kayıt sürecinin ardından KYK yurtlarına başvuruların başlayacağı ve sonuçların ilanıyla birlikte yurtların açılış tarihinin netleşeceği öngörülüyor. Geçtiğimiz yıl KYK yurt başvuruları 29 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştı; bu yıl da başvuruların üniversite yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yine Ağustos ayının son haftasında başlayacağı tahmin ediliyor. Resmi kaynaklardan gelecek açıklamalar doğrultusunda yurtların açılış tarihi ve başvuru süreciyle ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtiliyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.