MEB 81 ile gönderdi! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor.

MEB 81 ile gönderdi! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor.
 Yazar / Alanya Medya
81 ile MEB tarafından gönderildi ve konu milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bir konudur işte ayrıntılar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi ilkokul 1 ortaokul 5 lise hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin bir genelge yayımladı.

Bu model öğrencilerin zihinsel sosyal duygusal fiziksel ve ahlaki gelişimini desteklemeyi amaçlıyor.

Genelgeye göre eğitici eğitimleri 3 Haziran'da başlamış olup öğretmenlerin eğitimi 2-6 Eylül tarihlerinde il milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Eğitimler eğitici eğitimi belgesi almış öğretmenler tarafından teorik ve uygulamalı olarak 3 gün sürecek şekilde planlanacak ve branş temelli yapılacak. Okul yöneticileri ve öğretmenler Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temel yaklaşımlarını ve öğrenci profili doğrultusunda müfredatları ve ders kitaplarını gözden geçirecekler.

Öğrencilerin çok yönlü gelişimini hedefleyen ders kitapları ve e-içerikler bu modelin gereksinimlerine göre hazırlanacak. Sınıf içi ölçme ve değerlendirme faaliyetleri öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla süreç odaklı ve geri bildirim sağlayan bir yapıda yürütülecek. Öğrenciler akademik başarılarına göre sıralanmayacak il ilçe veya okul geneli sınavlarla yarış içine sokulmayacak. Türkçe ve edebiyat derslerinde her dönem iki eser okunacak ve bir film analizi yapılacak öğrencilerin kitap okuma alışkanlıkları teşvik edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.